Famous en Post-it® zetten hackers een hak

Dinsdag 21 januari 2014 — Brussel, 21 januari 2014. Een paar dagen geleden meldden de Nederlandstalige media dat er webcams werden gehackt. Er werd onmiddellijk aangeraden om zeer voorzichtig te zijn. Blijkbaar zouden hackers vanop afstand toegang kunnen bekomen tot de webcam van eender welke computer. Op die manier zou niemand veilig achter zijn of haar computer zijn. De politie stelde dan ook aan de internetgebruikers voor om de webcam af te plakken met een Post-it® Note. Het sprak voor zich dat Post-it® en Famous deze kans met beide handen aangrepen om op hun beurt de hackers zelf beet te nemen.

Hackers hebben een manier gevonden om vanop afstand controle te nemen over onze webcams. Zo zouden ze, zonder dat de gebruiker het in de gaten heeft, in staat zijn om de webcam te activeren en ongewenst beelden te kunnen registreren. Dit werd afgelopen donderdag bekendgemaakt in de Nederlandstalige media. De politie raadde de internauten aan om zorgzaam te zijn en de hackers geen kans te geven door de webcam af te plakken met een Post-it® Note.

Famous en 3M besloten daarop een Facebook campagne te maken waarbij aan de gebruikers werd getoond hoe zij op hun beurt de hackers beet kunnen nemen en op die manier hun privé leven te beschermen. Een tutorial werd gepost op de fanpage van Post-it® Benelux...

Ontdek de tutorial hier.

Facebook-pagina
Tutorial