FAMOUS en La Fille d’O revolteren tegen censuur op sociale media

Woensdag 7 september 2011 — Brussel - Murielle Scherre van het lingeriemerk La Fille d’O werd keer op keer in de teugels geworpen omwille van haar “te pittige” aanpak op sociale media. Nadat meerdere Facebook-accounts werden geblokkeerd bij het posten van ‘bloot’, besloot Murielle samen met FAMOUS om de puriteinse Amerikaanse regelgeving te omzeilen op een creatieve manier. Door middel van een mobiele applicatie, genaamd Obscura, kan je vanaf vandaag zelfcensuur toe te passen op je (sensuele) foto’s alvorens ze op het net te plaatsen. 

Murielle Scherre, gekend van het lingeriemerk La Fille d’O, zal in de toekomst niet langer geteisterd worden door de zinloze maatregels omtrent seksualiteit op sociale media. De Madame achter La Fille d’O is al langer dan vandaag actief op het net.  Niet enkel via haar blog, Facebook en Twitter houdt ze haar fans gekluisterd achter hun scherm. De nieuwe mobiele applicatie Obscura, ontwikkeld door reclamebureau FAMOUS, biedt Murielle Scherre de mogelijkheid ongevreesd haar lingeriemerk La Fille d’O te promoten. Tegelijk is het een zachte aanklacht tegen de Amerikaanse preutsheid. Wie zegt dat te veel huid en erotiek niet samengaan met sociale media?

 

Obscura: zelfcensuur voor gevorderden.

Dezelfde app die La Fille d’O zal gebruiken om te posten op sociale media, kan je ook zelf gebruiken. Vanaf vandaag kan de veelbelovende app in de app store van Apple teruggevonden worden, gratis. Foto’s kunnen bewerkt worden door het plaatsen van sterretjes, zwarte balken of censuurblokjes. Hoe ver je gaat in het censureren bepaal je zelf. De mogelijkheden zijn onbeperkt: door het toevoegen van één balkje op de juiste plaats kan een doodgewone situatie omgetoverd worden tot een genant moment. Uiteindelijk speelt seksualiteit zich toch vooral tussen de oren af.

 

FAMOUS’ commentaar

Tim Driesen, Creatief Directeur bij FAMOUS: ‘Obscura is een lieve aanklacht tegen de zinloosheid van Amerikaanse puriteinse regels. En het toont dat je met de juiste dosis creativiteit de beperkingen en censuur kan ombuigen tot iets fantastisch. Het idee is gegroeid uit de frustratie van Murielle Scherre toen ze voor de zoveelste keer van Facebook gegooid werd. Wegens ‘bloot’. Het was een uitdaging iets te bedenken dat mooi binnen de regels bleef, maar toch over bloot ging. Tenslotte is La Fille d’O een lingeriemerk en geen merk van oorverwarmers.’