FAMOUS en Ketnet sturen kinderen en grootouders de boom in.

Maandag 2 november 2015 — Met ‘Het Stambos’ lanceert FAMOUS zijn tweede campagne voor Ketnet. Kinderen kunnen via een digitaal platform, onder de vorm van een bos vol stambomen, de generatie van hun grootouders ontdekken. Een tool die het contact en de band tussen kleinkinderen en grootouders moet versterken. Bovendien is het een plezante manier om generatieverschillen te ontdekken en te leren begrijpen. 

Ketnet wil kinderen niet alleen entertainen maar vooral ook helpen groeien. Het wil kinderen op een speelse manier stimuleren om bij te leren. De band tussen kleinkinderen en grootouders is iets uniek. Zo ziet 65% van de kleinkinderen hun oma en/of opa minstens één keer per week. De afkomst van hun oma en op kennen en verstaan hoe ze zijn opgegroeid, is dan ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Met ‘Het Stambos’ stimuleert Ketnet de onderlinge contacten tussen twee generaties op een speelse manier.

“Om die twee generaties samen te brengen hebben we een digitale tool bedacht en ontwikkeld: Het Stambos, een digitaal bos vol stambomen. Het zijn natuurlijk geen klassieke stambomen. Je kan je boom alleen maar samenstellen met je oma of opa. Op die manier ontdek je elkaars leefwereld aan de hand van een aantal thema’s zoals muziek, televisie, eten…”, aldus Laurent Dochy, Digital Creative Director bij FAMOUS. “Wat het extra interessant maakt, is dat we een interactieve ervaring hebben gecreëerd met als resultaat een real life interactie tussen kinderen en hun grootouders. Een prachtig voorbeeld van hoe de lijnen tussen digital en het echte leven compleet vervaagd zijn en hoe je daar als merk authentieke en slimme ideeën rond kan bouwen”, besluit hij.

Het platform werd maandag gelanceerd op stambos.ketnet.be. Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou en acteur Marijn De Valck zijn de vaste gezichten van ‘Het Stambos’. De illustraties zijn van de hand van Mark Borgions.

De campagne bestaat uit een videoclip, een lied, een televisiespot en verschillende aankondigingen.

 

Ketnet - Het Ketnet Stamboslied - Sarah & Marijn Devalck