FAMOUS en het BOIC brengen atleten van Rio tot in de woonkamer.

Hang eens een televisiespot aan je muur en steun team Belgium

Maandag 21 december 2015 — Midden november lanceerden FAMOUS en het BOIC een nieuwe tv-spot ter aanmoediging van onze olympische atleten. Aan de kunstzinnige en grafische spot werd maanden gewerkt en krijgt nu zijn vervolgverhaal. Want de weg naar Rio is lang en bezaaid met hindernissen. Willen onze atleten scoren in Rio, dan hebben ze onze steun hard nodig. Het vervolginitiatief dat het BOIC vandaag lanceert brengt onze olympische atleten tot in de woonkamer van de Belg. En dat mag letterlijk genomen worden. De tv-spot werd opgedeeld in 416 unieke frames, die stuk voor stuk een creatie zijn van de Gentse kunstenaar Mr. Mong en vanaf vandaag te koop zijn op www.teambelgium.be. Een opportuniteit voor onze Belgische supporters om hun engagement tastbaar te maken en eigenaar te worden van een uniek stuk kunst, gehandtekend door de artiest zelf. 

Wij zijn Team Belgium! Met dat concept wil het BOIC de Belgische fans aanmoedigen om voor onze atleten niet alleen tijdens de Spelen te supporteren, maar ook ervoor. Om dit engagement tastbaar te maken komen  FAMOUS en BOIC nu met een antwoord. Elk van de 416 kunstwerken meet 100 cm op 56 cm en is te koop op www.teambelgium.be voor de prijs van 299€. Op de website kan je de spot afspelen en op elk moment pauzeren. Het beeld dat je kiest kan dan gekocht worden als kunstwerk. Een origineel en uniek cadeau, maar bovenal… een concrete steun voor onze Belgische atleten.

Kunstenaar van eigen bodem
De Gentse kunstenaar Simon Everaert, beter bekend als Mr. Mong spendeerde flink wat tijd aan het maken van de 416 beelden waaruit de tv-spot is opgebouwd.  “Ik was meteen gewonnen voor het idee om de tv-spot ‘uit te kleden’ en terug te keren naar de basis. Ik hoop dat de Belgische fans de kunstwerken appreciëren en dat onze atleten binnenkort een mooi duwtje in de rug richting Rio krijgen”, licht Mr Mong toe.  

Sportieve ambassadeurs
De compositie op het einde van de spot toont onze ambassadeurs: Jonathan en Kevin Borlée (atletiek), Lionel Cox (karabijnschieten), Jasper De Buyst (baanwielrennen), David Goffin (tennis), Simon Gougnard (hockey), Charlotte Leys (volleybal), Pieter Timmers (zwemmen), Evi Van Acker (zeilen), Hans Van Alphen (atletiek) en Charline Van Snick (judo).

Support Team Belgium (Netsky feat. Digital Farm Animals)

Liedewij Verbiest Famous Relations