Famous en GAIA presenteren campagne tegen dwangvoederen voor foie gras

Brussel, 17 december. “Vergeet nooit hoe foie gras gemaakt wordt, kies voor een diervriendelijk alternatief: onder dat motto lanceert de dierenrechtenorganisatie GAIA zijn eindejaarscampagne tegen de wreedheid van foie gras. De pakkende spot zal vanaf vandaag tot eind 2012 te zien zijn op Eén, Canvas en La Une. De radiospot volgt vanaf donderdag tot eind 2012.

Walging op kerstmarkt
De tv-spot toont mensen die op een kerstmarkt uitgenodigd worden om een toastje met ‘foie gras’ te nuttigen. Op het ogenblik dat ze het toastje vastpakken, springt een scherm aan met beelden van foie gras eenden die een trechterbuis in hun strot geduwd krijgen, waarmee vervolgens onder hoge druk een maïsbrei tot in hun voormaag gespuwd wordt.

Mensen reageren afkerig, met nauwelijks verholen walging. Een jonge man legt zijn toastje terug.  De spot eindigt met de boodschap: “Vergeet nooit hoe foie gras gemaakt wordt”. De online versie van de spot wordt gevolgd door “Kies voor Faux Gras de GAIA”, GAIA’s diervriendelijke alternatief op basis van o.a. truffels en champagne.

Doel van de campagne
“Om het dwangvoederen te doen stoppen, willen we ertoe komen dat steeds meer consumenten geen foie gras eten, het niet meer kopen of weigeren als het hen aangeboden wordt,” legt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch het doel van de campagne uit. “Dat doen we door de mensen te confronteren met de wrede manier waarop foie gras gemaakt wordt: door miljoenen eenden en tienduizenden ganzen onder dwang te voederen tot hun ziek gemaakte lever zeven tot tien keer groter is geworden. Tegelijkertijd maken we hen duidelijk dat er lekkere alternatieven zijn, meer bepaald ons diervriendelijk alternatief: Faux Gras de GAIA. Daar heeft geen enkel dier voor afgezien en er werd geen enkel dier voor gedood.”

Steun van Paul McCartney en Roger Moore
De campagne van GAIA krijgt de steun van niemand minder dan Sir Paul McCartney en James Bond acteur Sir Roger Moore. “Ik roep alle Belgen op om de campagne van GAIA te steunen,” schrijft Paul McCartney in zijn boodschap aan GAIA. “Het dwangvoederen van eenden en ganzen voor foie gras maakt me ziek. Het is wreed en zou moeten verboden worden.” Roger Moore is fan van Faux Gras de GAIA: “Foie gras is dierenmishandeling in een potje. De Faux Gras de GAIA daarentegen vind ik geweldig.” TV-gezicht Lesley-Ann Poppe, presentatrice Pascale Naessens en  kok Stefaan Daeninck bedachten lekkere nieuwe recepten met Faux Gras de GAIA. 

De recepten zijn te vinden via www.fauxgras.be.

De radiospot zal te horen zijn op Joe FM, Q Music, StuBru, MNM, Nostalgie Vlaanderen en op zeven andere zenders in Wallonië.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden