Famous en GAIA lanceren de Dag Zonder Foie Gras

Een duck face om eenden te redden

Dinsdag 10 december 2013 — Brussel, 10 december 2013 – GAIA lanceert vandaag zijn nieuwe sensibiliseringscampagne rond het dwangvoederen van ganzen en eenden voor foie gras. Want hoewel de consumptiecijfers dalen, blijft foie gras nog steeds een populaire smaakmaker tijdens de feestdagen. Om de consumenten gevoelig te maken voor de problematiek van het dwangvoederen, heeft Famous daarom de lancering bedacht van een Dag Zonder Foie Gras, en dat op het ideale ogenblik: 24 december. Iedereen kan de eenden op gepaste wijze te hulp snellen door een ‘duck face’ te trekken op www.gaia.be …

Een duck face voor de eenden

Een opiniepeiling, uitgevoerd door onderzoeksbureau IPSOS, toont aan dat de meeste mensen slechts eenmaal per jaar foie gras eten: op kerstavond. Daarom heeft GAIA Famous gevraagd een ludieke actie te bedenken die toch een sterke boodschap zou overbrengen tijdens de feestdagen. Zo is de Dag Zonder Foie Gras ontstaan, met een eerste editie nu 24 december. GAIA nodigt iedereen uit zijn of haar engagement op originele wijze kenbaar te maken: door een foto van een duck face (letterlijk : ‘eendengezicht’) te maken.

Op de website www.gaia.be kan men het engagement tekenen, een duck face-foto maken en vervolgens de foto delen op Facebook en Twitter. Bovendien trekt een mobiele fotoautomaat in de komende dagen naar verschillende steden in België (Antwerpen, Brussel, Gent, Charleroi en Namen) waar voorbijgangers ter plaatse kunnen deelnemen aan deze ludieke actie. Lesley-Ann Poppe geeft aanstaande vrijdag 13 december de aftrap in Antwerpen. Als ambassadrice van de campagne was zij de eerste om een duckface te maken voor de eenden.

Faux Gras in een nieuw kleedje

Famous verzorgde ook het design van de nieuwe verpakking van GAIA’s Faux Gras. Dit volledig plantaardige en biologische product werd in 2008 ontwikkeld op basis van ingrediënten als truffel of champagne. Ideaal dus voor de feestdagen. Dit jaar pakt de Faux Gras van Gaia uit met een volledig nieuwe verpakking.

 

 

Website screenshot
Annonce
Packaging