Famous en GAIA illustreren dierenleed

Brussel, 19 februari 2013 – Famous tekent voor de nieuwe GAIA-campagne tegen het kweken van dieren voor bont. Omdat een beetje bont al te veel is, creëerde Famous bij het nekvel grijpende affiches die vanaf vandaag in Belgische stations te zien zullen zijn. De affiches verwijzen naar de GAIA-website, waar iedereen zijn steun kan betuigen door politici voor één keer niet bij het nekvel, maar bij het borsthaar te grijpen en zo een petitie te ondertekenen tegen de Belgische bonthandel.

Een beetje bont is al te veel

Na het beklijvende beeld van Jean-Claude Van Damme met een gevilde nerts in de armen, staat Famous voor een nieuwe uitdaging: het grote publiek op vernieuwende wijze sensibiliseren voor de gevolgen van bont. Want klopt het niet dat we bont associëren met mantels, maar dat we daarom niet altijd beseffen dat die heerlijke kraag in ons trendy nieuwe vestje óók het rechtstreeks gevolg is van eenzelfde dierenmarteling? Hoe kunnen we de Belg bijbrengen dat zelfs een beetje bont in een kraag of in het pomponnetje van een Peruviaanse muts al veel te veel is? En hoe kunnen we diezelfde Belgen er toe aanzetten de petitie te ondertekenen tegen de Belgische pelshandel?

Om dat te bereiken, heeft Famous drie verhelderende beelden gecreëerd om de boodschap ‘Een beetje bont is al te veel’ kracht bij te zetten. In de beelden ontdekken we een vos wiens nek levend gevild is, een konijn waarvan het hoofd werd gebruikt om een muts te maken en een nerts die een deel van zijn huid kwijt is voor de aanmaak van een bontkraag. Deze beelden zijn uitgewerkt in advertenties in Metro en Flair en in 2m2-affiches die verspreid worden over de grootste stations van België.

Vlieg de regering in de (borst)haren!

De campagne nodigt het publiek eveneens uit op de website gaia.be om er de petitie tegen de Belgische bonthandel te ondertekenen. Surfers kunnen er kiezen welk regeringslid ze graag eens virtueel een borsthaar zouden willen uittrekken. Kwestie van zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het dierenleed in de bonthandel en hen eraan te herinneren dat haar uittrekken echt pijn doet.

Bekijk alle beelden hieronder en bezoek de website www.gaia.be voor meer informatie over de petitie.

 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden