FAMOUS en Electrabel vragen om te ontdooien

Binnenkort krijgen de kijkers van Vier wel een heel speciale Komen Eten te zien: De deelnemers ontdooien immers in het begin van het programma hun diepvriezer, waarna ze alleen mogen koken met de restjes die er nog in zaten. Een uitdaging die kan tellen. Dit speciale programma kadert in een campagne van Electrabel die de Belgen wil oproepen om hun diepvriezer te ontdooien en zo een waarschijnlijk stroomtekort te voorkomen. 

De deelnemers aan Komen Eten geven het goede voorbeeld, waarna iedereen hetzelfde kan doen op ontdooimee.be.  

Electrabel lanceert vandaag de campagne ‘Ontdooi mee’. Een initiatief om mensen te stimuleren om op een gemakkelijke en concrete manier energie te besparen door de diepvriezer te ontdooien. Weinig gebruikers zijn zich bewust van de impact van deze kleine handeling op hun elektriciteitsgebruik. De koelkast en de diepvriezer maken nochtans gemiddeld 10 procent uit van het elektriciteitsverbruik van een huishouden en een ijslaag van 5 mm verhoogt het verbruik van de diepvriezer met 30 procent. Als iedereen zijn diepvriezer zou ontdooien, kan er 154.812.500 kWh bespaard worden, oftewel het gemiddelde verbruik van 44.232 families!

Om mensen te sensibiliseren om zoveel mogelijk te besparen en om de actie te ondersteunen, zetten Electrabel en FAMOUS een ludieke en wijdverspreide campagne op poten die vooral op het internet loopt. Op de website www.ontdooimee.be kunnen surfers alle tips en cijfers terugvinden over het energieverbruik en het ontdooien van hun diepvriezer. Het startschot van de campagne wordt gegeven met een speciale editie van Komen Eten, waar ingespeeld wordt  op het ontdooien van de diepvriezer. De speciale editie wordt op Vier uitgezonden in de week van 8 december. Aan Franstalige zijde wordt een speciaal programma uitgezonden op RTL met Martin Bonheur. ‘Ontdooi mee’ wordt sterk ondersteund via tagons op TV, verschillende online- en offline acties en via sociale media, tot maart 2015.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden