FAMOUS en Electrabel vragen om te ontdooien

Maandag 17 november 2014 — Binnenkort krijgen de kijkers van Vier wel een heel speciale Komen Eten te zien: De deelnemers ontdooien immers in het begin van het programma hun diepvriezer, waarna ze alleen mogen koken met de restjes die er nog in zaten. Een uitdaging die kan tellen. Dit speciale programma kadert in een campagne van Electrabel die de Belgen wil oproepen om hun diepvriezer te ontdooien en zo een waarschijnlijk stroomtekort te voorkomen. 

De deelnemers aan Komen Eten geven het goede voorbeeld, waarna iedereen hetzelfde kan doen op ontdooimee.be.  

Electrabel lanceert vandaag de campagne ‘Ontdooi mee’. Een initiatief om mensen te stimuleren om op een gemakkelijke en concrete manier energie te besparen door de diepvriezer te ontdooien. Weinig gebruikers zijn zich bewust van de impact van deze kleine handeling op hun elektriciteitsgebruik. De koelkast en de diepvriezer maken nochtans gemiddeld 10 procent uit van het elektriciteitsverbruik van een huishouden en een ijslaag van 5 mm verhoogt het verbruik van de diepvriezer met 30 procent. Als iedereen zijn diepvriezer zou ontdooien, kan er 154.812.500 kWh bespaard worden, oftewel het gemiddelde verbruik van 44.232 families!

Om mensen te sensibiliseren om zoveel mogelijk te besparen en om de actie te ondersteunen, zetten Electrabel en FAMOUS een ludieke en wijdverspreide campagne op poten die vooral op het internet loopt. Op de website www.ontdooimee.be kunnen surfers alle tips en cijfers terugvinden over het energieverbruik en het ontdooien van hun diepvriezer. Het startschot van de campagne wordt gegeven met een speciale editie van Komen Eten, waar ingespeeld wordt  op het ontdooien van de diepvriezer. De speciale editie wordt op Vier uitgezonden in de week van 8 december. Aan Franstalige zijde wordt een speciaal programma uitgezonden op RTL met Martin Bonheur. ‘Ontdooi mee’ wordt sterk ondersteund via tagons op TV, verschillende online- en offline acties en via sociale media, tot maart 2015.

Voorkom mee een stroomtekort. Doe je mee?

Anne-Cécile Collignon PR manager at Famous