FAMOUS en Diekirch doen het weer: tijd voor NETROCK 2011!

Donderdag 15 september 2011 — Brussel, 15 september 2011 – Op maandag 19 september schiet de tweede editie van het Luxemburgse online muziekfestival Netrock uit de startblokken. Drie dagen lang maken 30 groepen het podium van de Rockhal onveilig en geven ze het beste van zichzelf voor een publiek dat hen via het internet zal volgen. Ook dit jaar willen FAMOUS en Diekirch de fans van de diverse groepen op een actieve manier laten deelnemen. Het festival mag dan wel via live streaming worden uitgezonden, het publiek zal de artiesten wel rechtstreeks kunnen aanmoedigen.

Netrock, een verrassend festival

De eerste editie van het Netrock festival vond plaats in 2010. FAMOUS en Diekirch hebben dit initiatief in het leven geroepen om de Luxemburgse muziekscène te promoten. Uniek aan dit festival is dat de groepen geselecteerd worden om voor een lege zaal op te treden. Een ploeg camera-, geluids- en lichtprofessionals brengen de groepen vervolgens als echte sterren in beeld. Uitermate belangrijk aangezien niet enkel een professionele jury hun prestaties zal beoordelen, ook de fans kunnen via internet bepalen wie de publieksprijs in ontvangst mag nemen. 

De concerten worden live uitgezonden op de officiële site van het Netrock festival: www.netrock.lu. Tijdens de eerste editie lieten de toeschouwers massaal van zich horen om hun favoriete groep te steunen en mee te beslissen wie de winnaar zou worden. Niet minder dan 30.000 muziekfans uit 25 verschillende landen bezochten Netrock 2010. Een behoorlijke prestatie voor een land met slechts 500.000 inwoners.

Live interactie met de artiesten

Na de eerste festivaleditie, wat ontzettend veel kijkers trok, wilden FAMOUS en Diekrich de lat dit jaar hoger leggen. Diekirch wilde het publiek de kans bieden hun favoriete artiesten op een nog interactievere manier aan te moedigen.

Daarom ontwikkelde FAMOUS enkele nieuwe toepassingen. Niet alleen kunnen internetgebruikers, net zoals vorig jaar, punten geven aan hun favoriete groepen door te klikken op diverse symbolen zoals handengeklap, rock’n roll kreten, en andere animaties om de concertsfeer weer te geven. De kijkers kunnen dit jaar ook live-comments posten gericht aan de optredende groepen. De bands kunnen de aanmoedigingen en comments van het publiek live volgen. Hoe meer aanmoedigingen, hoe meer punten de artiesten verdienen. Vanaf een bepaald puntenniveau worden de bands verrast op het podium, het verlossende teken dat ze goed bezig zijn en dus meteen een extra aanmoediging.

De actieve deelname van de fans is een beslissende factor in het stemproces van het publiek. Naast de hoofdprijs van de professionele jury zijn het immers de internetkijkers die de publieksprijs bepalen. De band waarover het meeste comments wordt verstuurd, waarvoor het meest wordt geklapt, gefloten en gekrijst, en die online het meest en het langst wordt bekeken wint de Netrock publieksprijs.   

Een aanmoediging voor jong talent met de steun van Diekirch

Dankzij het Netrock-festival krijgen onbekende groepen de kans een maximum aantal potentiële fans te bereiken via livestreaming van hun optreden op het internet.

De winnende groepen mogen optreden op de Netrock Bar Tour, deze keer  voor een echt publiek en zijn zeker van een plaatsje op de “Best Of Netrock 2011”-CD. De groep die door de jury verkozen wordt krijgt bij wijze van hoofdprijs een professionele studio-opname voor een maxi-cd met vier eigen nummers.

Benieuwd wat de nieuwe editie van het festival in petto heeft? Afspraak vanaf vandaag op www.netrock.lu!

Annonce abribus