Famous en Delta Lloyd Life lanceren ‘Zilverstages’

Maandag 1 oktober 2012 — De eerste stage voor gepensioneerden.

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Ouderen lanceren Famous en pensioenverzekeraar Delta Lloyd Life hun gloednieuwe proefproject ‘Zilverstage’ dat gepensioneerden de kans geeft een stage te volgen in een jonge en dynamische onderneming. Met deze testcases hoopt Delta Lloyd Life de discussie omtrent ‘langer werken’ als mogelijke sleutel om de uitdaging van de vergrijzing aan te pakken, te verruimen. Het project werd vrijdag voorgesteld aan de pers en wordt vandaag ook voor het grote publiek gelanceerd met een Top Topical en een banneringcampagne.

Tijd voor iets nieuws
Het pilootproject ‘Zilverstage’ laat gepensioneerden toe een stage te volgen binnen jonge en dynamische bedrijven. Een uniek initiatief dat een aantal mensen zeker zal bekoren. Want zeg nu zelf, wie heeft er nooit van gedroomd, al was het maar even, een andere weg of roeping te hebben gevolgd. Jan Van Autreve, CEO van Delta Lloyd Life, legt uit: “De bedoeling is een stage te volgen in een domein waarmee de gepensioneerde geen eerdere ervaring heeft. Het is volledig tegengesteld aan de traditionele aanpak, waarbij een jonge werknemer zich laat begeleiden door een oudere collega.” Iedere gepensioneerde en onderneming wordt uitgenodigd zich in te schrijven via de website www.zilverstage.be. De stages zullen plaatsvinden tussen 1 oktober en eind december 2012.

De lancering van het project gaat gepaard met een banneringcampagne en een Top Topical in de nationale pers.

Eerste zilverstagaires Malou en Jean-Louis op de proef!
Bij wijze van voorbeeld zijn twee gepensioneerde stagiaires en twee bedrijven de uitdaging reeds aangegaan:

Malou Gees, een ex-slagersvrouw van 72, zet haar eerste stappen bij Belmodo, een lifestylebedrijf gespecialiseerd in modevideo's.

>>> http://www.youtube.com/watch?v=SW7iRXaCeaI&feature=player_embedded

Jean-Louis Van Handenhove, een gepensioneerde politieagent van 68, ontdekt op zijn beurt de coulissen van een filmset dankzij het bedrijf Eye-Lite, dat gespecialiseerd is in het verhuren van filmmateriaal.

>>> http://www.youtube.com/watch?v=c8n49C8GEY4&feature=player_embedded

Het project wordt ondersteund door Monica De Coninck (Minister van Werk) en Vincent Van Quickenborne (Vice-Premier en Minister van Pensioenen).

 

Zilverstage Malou

Zilverstage Jean Louis

Jean-Louis 1
Malou 2
Jean-Louis 2
Malou 5
Malou 1
Malou 7
Malou 4
Jean-Louis 4
Malou 6
Jean-Louis 3
Malou 3