FAMOUS en De Tijd stellen zich samen Vragen bij de Vooruitgang.

De krant De Tijd lanceert ‘Nieuwe Tijden III :  Vragen bij de Vooruitgang'. Een diepgaande reeks over de impact van de digitale revolutie. De Tijd laat vier zaterdagen op rij de vier scherpste denkers van vandaag aan het woord. Om deze reeks aan te kondigen, bedacht FAMOUS een originele campagne waarbij vier advertenties op een unieke manier worden vormgegeven. Zo wordt het gezicht van de geïnterviewde denker geschetst op een unieke en bijzondere manier. De Tijd-lezers kunnen de advertentie via Shazam scannen en krijgen een video te zien. Daarin wordt getoond hoe de schets tot stand komt en wordt de lezer uitgenodigd om het volledige dossier te lezen. Want hoe zit het nu met die digitale vooruitgang?

De campagne belicht vier advertenties, waarbij de geïnterviewde telkens geportretteerd wordt. Wanneer de lezer dit beeld scant met Shazam, ontdekken ze een video waarop duidelijk wordt dat een robot het portret in kwestie tekent. Hiermee wordt alvast een knipoog geworpen naar de digitale revolutie. De video kan je hier zien of kan je bekijken als je de advertentie scant met Shazam. 

Voor deze campagne ging FAMOUS aan de slag met artiest Patrick Tresset, het brein achter de tekenrobot Paul. Ook met Shazam sloot FAMOUS een partnership af. Waar Shazam normaal rekent op een specifieke code voor herkenning, volstaat nu enkel het ontwerp van de tekening. Opnieuw een leuke link naar de digitale revolutie.

De reeks ‘Nieuwe Tijden III’ start op zaterdag 7 november in De Tijd  met een interview met Douglas Coupland (Een Canadese schrijver (bekend van onder andere ‘Generation X’). De volgende drie weekends verschijnen er interviews met Luciano Floridi (De vader van de informatiefilosofie, genaamd ‘De filosoof van Google’), Geneviève Bell (Antropoloog bij Intel) en Robert Skidelsky (Economische historicus). Vier interessante persoonlijkheden die hun blik in de digitale toekomst werpen.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden