FAMOUS en De Lijn lanceren de allereerste ‘sms-spots’

Uit onderzoek van De Lijn blijkt dat jongeren voornamelijk een flexibel vervoerbewijs willen. De 18- tot 30-jarigen nemen dan ook bijna de helft (49%) van de sms-tickets voor hun rekening. Om de verkoop van sms-tickets nog meer te promoten en Trouwe sms’ers te belonen lanceert De Lijn vandaag de ‘Trouwe sms’er’-campagne.

Allereerste ‘sms-spot’

De campagne die de Trouwe sms’er beloont zal geen traditionele televisiespot bevatten. De Lijn pakt namelijk uit met de allereerste ‘sms-spots’. Reizigers krijgen meer info door gratis ‘frikandel’, ‘ondersteboven’ of ‘krokodil’ te sms’en naar 8686. Via sms ontvangen zij vervolgens een sms-spot (in de vorm van een kortverhaal) waarin ze ontdekken hoe de Trouwe sms’er wordt beloond: al wie binnen de twee maanden tien sms-tickets koopt, krijgt het elfde sms-ticket gratis (excl. telecomkosten van 0,15 euro). De actie loopt tot en met 31 december 2015. Details zijn te vinden op www.delijn.be/trouwesmser.

‘Jongeren willen op elk moment het gepaste vervoermiddel kunnen kiezen en een flexibel vervoerbewijs gebruiken. Het is dus geen toeval dat 18- tot 30-jarigen goed zijn voor de helft van de sms-tickets’, aldus Tamara De Bruecker, Directeur Marketing & Verkoop bij De Lijn. 'Sms-berichten zijn dan ook het uitgelezen medium om onze die doelgroep te bereiken: het is herkenbaar, direct en snel.'

De campagne bestaat uit printadvertenties die activeren om de sms-spots aan te vragen, een (mobiele) website die ook volledig in sms-context is opgebouwd en uiteraard de ‘sms-spots’. Daarnaast is er ook een online campagne voorzien en wordt er gecommuniceerd via eigen kanalen zoals busrondingen en affiches in schuilhuisjes.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden