FAMOUS en De Lijn lanceren de allereerste ‘sms-spots’

Donderdag 17 september 2015 — Uit onderzoek van De Lijn blijkt dat jongeren voornamelijk een flexibel vervoerbewijs willen. De 18- tot 30-jarigen nemen dan ook bijna de helft (49%) van de sms-tickets voor hun rekening. Om de verkoop van sms-tickets nog meer te promoten en Trouwe sms’ers te belonen lanceert De Lijn vandaag de ‘Trouwe sms’er’-campagne.

Allereerste ‘sms-spot’

De campagne die de Trouwe sms’er beloont zal geen traditionele televisiespot bevatten. De Lijn pakt namelijk uit met de allereerste ‘sms-spots’. Reizigers krijgen meer info door gratis ‘frikandel’, ‘ondersteboven’ of ‘krokodil’ te sms’en naar 8686. Via sms ontvangen zij vervolgens een sms-spot (in de vorm van een kortverhaal) waarin ze ontdekken hoe de Trouwe sms’er wordt beloond: al wie binnen de twee maanden tien sms-tickets koopt, krijgt het elfde sms-ticket gratis (excl. telecomkosten van 0,15 euro). De actie loopt tot en met 31 december 2015. Details zijn te vinden op www.delijn.be/trouwesmser.

‘Jongeren willen op elk moment het gepaste vervoermiddel kunnen kiezen en een flexibel vervoerbewijs gebruiken. Het is dus geen toeval dat 18- tot 30-jarigen goed zijn voor de helft van de sms-tickets’, aldus Tamara De Bruecker, Directeur Marketing & Verkoop bij De Lijn. 'Sms-berichten zijn dan ook het uitgelezen medium om onze die doelgroep te bereiken: het is herkenbaar, direct en snel.'

De campagne bestaat uit printadvertenties die activeren om de sms-spots aan te vragen, een (mobiele) website die ook volledig in sms-context is opgebouwd en uiteraard de ‘sms-spots’. Daarnaast is er ook een online campagne voorzien en wordt er gecommuniceerd via eigen kanalen zoals busrondingen en affiches in schuilhuisjes.

Wim Van der Linden PR Manager at FAMOUS