FAMOUS en De Lijn geven Stressmannetje De Lijn nu ook eigen gps-stem

Roep van 28 000 fans naar vervolg beantwoord
 
Het populaire stressmannetje van vervoermaatschappij De Lijn krijgt na de televisiecampagne een nieuw leven als gps-stem. Die geeft automobilisten gestresseerd rij-instructies. Met deze ludieke campagne wil De Lijn hen aanzetten om met een gratis probeerpas voor bus of tram de autostress achter zich te laten. De stem werkt op toestellen van TomTom en Garmin en is gratis te downloaden op www.delijn.be/probeerpas. De GPS-stem werd na een halve dag al meer dan 800 keer gedownload.  

 

Gratis gps-stem en probeerpas
Voor de stem werden alle gps-instructies opnieuw opgenomen. Berichten als ‘tolheffing’, ‘gps-positie gevonden’ en ‘gps-verbinding verbroken’ werden ‘lap, ge moet hier betalen’, ‘aaah, de satelliet heeft ons gevonden’ en ‘oooh nee! Kweet het nie meer’. Op www.delijn.be/probeerpas kan je ook een gratis probeerpas aanvragen. Mensen die toch de auto willen blijven nemen, kunnen hun rijstress verder verhogen met de gps-stem.

“Campagne is eigen leven beginnen leiden”
Tamara De Bruecker, directeur Marketing & Communicatie: “Het stressmannetje Juul is onze eerste campagne die een eigen leven is beginnen leiden. Zijn filmpje is meer dan 140 000 keer bekeken op Youtube, op Facebook heeft hij meer dan 28 000 fans. De vraag om een poppetje te maken van Juul was niet haalbaar, maar met deze gps-stem willen we de vele fans een leuk alternatief geven. Hopelijk kunnen we automobilisten onder hen met deze ludieke campagne overtuigen om de bus en tram te nemen.”

Voorbeelden gestresseerde rij-instructies (fonetisch)

Aaah, de satelliet heeft ons gevonden 
(Gps-positie gevonden)

Oooh nee! Kweet het nie meer
(Gps-verbinding verbroken)

Lap, ge moet hier betalen
(Tolheffing)

Pak nu eindelijk de snelweg
(Voeg in op de snelweg)

Sebiet moeten we op den boot
(Neem binnenkort de veerboot)

Lap, nu moeten we den boot nemen en ik kan niet zwemmen
(Neem de veerboot)

Aaah nee: terugdraaien
(Keer om)

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden