Famous doet het handenvrij voor De Lijn

Nieuwe imagocampagne De Lijn gelanceerd

Famous en De Lijn lanceren vandaag een gloednieuwe campagne: “Handenvrij”. Waar in de vorige campagnes de focus voornamelijk op parkeer- en filestress lag, draait nu alles rond ontspannen van en naar de stad rijden.  “Hou je handen vrij voor de leuke dingen” is de centrale boodschap.

 

Met deze nieuwe campagne wil De Lijn zijn ambitie verderzetten om meer reizigers warm te maken om zich met bus of tram naar, in en van de stad te begeven. Waar bij de vorige campagne met het immens populaire stressmannetje werd vertrokken vanaf het herkenbare gevoel van parkeer- & filestress, belicht de nieuwe imagocampagne nu de sterktes van de diensten van De Lijn. Vertrekpunt zijn de vele leuke dingen die je kan doen in de stad: winkelen, naar de film gaan, je uitleven, met vrienden afspreken, etc. En deze uitstap begint en/of eindigt op bus of tram. Je gaat naar de stad om te ontspannen, zorg er dan ook voor dat je ontspannen naar, van en in de stad reist. Doelgroep van de campagne zijn de 26- tot 44-jarigen, waar de auto de standaardoptie is. Mensen met een druk leven die behoefte hebben aan ontspanning, en deze ontspanning zoeken in de stad. Uit gewoonte nemen ze echter altijd de auto, aangezien bus of tram niet het eerste is waaraan ze denken, en dus ook niet vertrouwd zijn met het hoe, waar, wanneer en hoeveel. “Het is onze ambitie om in deze campagne met onze sterktes een andere emotionele snaar te raken dan voorheen”, zegt Tamara De Bruecker, Marketing Directeur van De Lijn. “In de vorige campagnes lag de nadruk op parkeer- en filestress. Nu gaan we uit van onze sterktes en zetten die extra in de verf om de band met onze (potentiële) reizigers te versterken.”

Deze nieuwe campagne vertaalt zich onder andere in twee TV-spots met de boodschap: “hou je handen vrij voor de leuke dingen.” Zo is er een spot die draait rond een gezinsuitstap in de stad, en een andere waarin je twee vriendinnen ziet die gaan shoppen zijn. In beide spots zitten ze in de auto, en doet de bestuurder iets met zijn handen wat totaal niet kan als je een auto bestuurt, waardoor dit heel absurd lijkt. Deze handelingen kunnen uiteraard wel op bus of tram, omdat je daar je handen vrij hebt.

### EINDE PERSBERICHT ###

 

 

Voor meer info, gelieve contact op te nemen met :

Kathy Van Looy  - kathy.vanlooy@famous.be - 0479 98 98 77

 

Contact us
About FamousGrey

FamousGrey was founded in 1997 as an independent agency. In 2016 it became part of the Grey Group, one of the world’s most innovative and creative advertising networks. Under the motto, Famously Effective, the agency not only aims to build its clients’ brands but also their business, via creative, result-driven campaigns. All of which takes place thanks to the dedication of 80 employees, including specialists in every discipline of relevance to today’s advertiser. Many of these specialisations have since grown into genuine expert hubs, such as FamousGrey Performance, FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions and Buyerminds Brussels.

FamousGrey creates campaigns for national and international companies such as Proximus, the Belgian Railways (SNCB/NMBS), Volvo, Hyundai, Alken-Maes, IGLO and Visit Brussels.

FamousGrey’s offices are located in a former 18th century monastery on the outdskirts of Brussels.

For more information, visit www.famousgrey.com 


FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden