FAMOUS bespaart duizenden kWh voor Electrabel

Kito komt met eigen gezelschapsspel

Maandag 30 november 2015 — Energie besparen is geen kinderspel. Daarom is Electrabel constant op zoek naar manieren waarbij ze hun klanten kunnen adviseren over hoe ze hun energieverbruik kunnen verminderen. Dat vertaalde zich in de verschillende tv-spots waar de beroemde energievreter Kito de hoofdrol speelt. Praktische energiebesparingstips worden vaak als belerend ervaren. Daarom lanceren Electrabel en FAMOUS vandaag een nieuwe sensibiliseringscampagne met de positieve boodschap: ‘Ja, het is mogelijk om op een leuke manier energie te besparen!’ Kito werd verwerkt in een leuk gezelschapsspel, waar je al spelenderwijs energie leert besparen en zo eenvoudige tips krijgt die je in het dagelijkse leven kan toepassen. Het gratis spel vind je op www.speelmetkito.be en zal ongetwijfeld snel zijn weg vinden naar de spelletjesavond tijdens de koude wintermaanden. Van een leuke activiteit die weinig energie vraagt, gesproken!

Op www.speelmetkito.be worden gebruikers via een snelle quiz gevraagd naar hun energieverbruik en worden ze vergeleken met de energievretende Kito. Nadien ontvangt de gebruiker het gratis spel thuis. De regels zijn simpel. Spaar als eerste 5000 kWh bij elkaar en voorkom dat de energieke Kito stokken in de wielen steekt. De verschillende kaarten stellen concrete acties voor die het energieverbruik doen dalen. Elke actie gaat gepaard met een bijhorende kWh-waarde. Zo leert iedereen, groot en klein op een speelse manier hoe ze gemakkelijk energie kunnen besparen en hoe ze die eenvoudige tips in het dagelijkse leven kunnen toepassen.

 

Het spel werd bedacht en gerealiseerd door FAMOUS, in samenwerking met Cartamundi, Belgisch producent van speelkaarten en bordspelen. De campagne wordt verder ook ondersteund door een YouTube-video, een bannering campagne, activatie op sociale netwerken (in samenwerking met Linkman) en via partnerships met MNM en Vivacité.  Op beide radiozenders worden in de week van 30 november, luisteraars uitgenodigd om deel te nemen aan een energiequiz waarbij ze leuke prijzen in de wacht kunnen slepen. De campagne start op die manier samen met de VN-conferentie over Klimaatverandering (COP21) in Parijs.