FAMOUS beantwoordt de oproep van Missing Children Europe

FAMOUS kondigt een nieuwe samenwerking aan met Missing Children Europe. Na het internationale succesproject NotFound tekent het creatief bureau vandaag opnieuw voor een campagne boordevol emotie. Objectief? Het Europees noodnummer voor verdwenen kinderen in de spotlight zetten. De campagne is opgebouwd rond een reeks radiospots waar we luisteren naar gesprekken die worden gevoerd via het noodnummer 116 000. In verschillende talen horen we duidelijk dat de emotie die we ervaren overal dezelfde is wanneer een kind wordt vermist. Onafhankelijk het land van waaruit men belt.

Mensen die bellen naar het nummer 116 000 bevinden zich meestal in een noodsituatie. En hoewel de omstandigheden van de gesprekken vaak verschillen, is de emotie die ermee gepaard gaat bijna steeds dezelfde. Of men nu Italiaans, Frans of Belgisch is. 

Om het Europees noodnummer voor vermiste kinderen in de spotlight te zetten, lanceren FAMOUS en Missing Children Europe een aangrijpende radiocampagne. Drie spots belichten drie verschillende situaties waarbij men belt naar het noodnummer 116 000. Zo horen we een Duitse moeder in paniek die net haar kind is verloren in de massa, een Spaanse vader die zowat in tranen uitbarst wanneer hij beseft dat zijn vrouw waarschijnlijk het land heeft verlaten met zijn dochtertje, en ten slotte een Engels meisje dat doodsbang is bij de gedachte naar huis te moeten terugkeren. Elke spot werd opgenomen in een andere taal, gevolgd door een Vlaamse voice-over die de centrale boodschap toelicht:

"Het voelt in elk land hetzelfde wanneer je kind wordt vermist.
Hetzelfde gevoel, hetzelfde nummer: 116 000. 
1 telefoonnummer voor heel Europa."

Katrien Bottez, Creatief Directeur bij FAMOUS :  "Door in de radiospots te werken met verschillende talen benadrukken we de Europese dimensie van het nummer 116 000. We hoeven hierbij geen Spaans, Duits of Engels te spreken om te begrijpen waar het hier om gaat. De sterke emotie in de spot is voldoende om de centrale boodschap te begrijpen."

De campagne wordt gelanceerd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verdwenen Kinderen van afgelopen maandag 25 mei. Ze wordt uitgezonden met dank aan NRJ, MNM, StuBru en de radiozenders van Medialaan (Q-Music en JOE FM). Een tweede wave wordt voorzien door Nostalgie.

Delphine Moralis, Secretaris Generaal van Missing Children Europe: "Met het nummer 116 000 willen we luisteren en ondersteuning bieden bij de verdwijning van een kind. De eerste uren na de verdwijning zijn van wezenlijk belang. Om de bevoegde autoriteiten zo snel mogelijk te kunnen inschakelen is het dan ook belangrijk een makkelijk te onthouden telefoonnummer aan te bieden dat in 29 Europese landen hetzelfde blijft. Met deze radiospots willen we een eerlijke, maar emotionele boodschap brengen. We hopen op positieve reacties van andere landen, en zouden het fijn vinden moesten de radiospots ook daar op termijn worden uitgezonden."

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden