Eervolle vermelding voor FamousGrey met Dub op The Webby Awards

FamousGrey krijgt eervolle vermelding voor Dub op The Webby Awards

Iets langer dan een jaar geleden creëerden FamousGrey en Ketnet creëerden samen een applicatie met als doel de leesvaardigheid van kinderen te verbeteren. Een geslaagde missie blijkt nu, want Dub krijgt een eervolle vermelding onder de categorie onderwijs bij de 22ste editie van The Webby Awards.

Jaarlijks rijkt the International Academy of Digital Arts and Sciences (AIDAS) Webby Awards uit voor de beste onlinecampagnes wereldwijd. Volgens de New York Times zijn de Webby Awards zelfs ‘de grootste eer op het internet’. Onder de categorie onderwijs van websites en applicaties, kreeg FamousGrey een eervolle vermelding. Dit betekent dat de applicatie tot een van de beste campagnes behoort van de 13.000 inzendingen die de AIDAS dit jaar ontving. 

Over Dub

Leren lezen is voor kinderen niet altijd vanzelfsprekend. Uit studies blijktdatdat door luidophardopte leren  lezen, het leerproces versneltd wordt. Daarom sloegen Ketnet en FamousGrey de handen in elkaar om luidop lezen leuker te maken voor jonge lezers. Dub speel je op de tablet, vandaag het meest toegankelijke medium om kinderen te bereiken. Het Bij de Dub applicatie neemt het kind neemtde rol aan van een bekende Ketnet-wrapper in een animatiefilm. Het kind leest de tekst die op het scherm verschijnt luidop voor en maakt zo een eigen animatieaflevering. Die dan later gedeeld kan worden met ouders via email. De tekst binnen de afleveringen kent drie leesniveaus, waarvan de moeilijkheidsgraad gebaseerd is op de basisrichtlijnen van het AVI-systeem.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden