Eerste positioneringscampagne SILK toont een Proximus vol mogelijkheden

Eerste positioneringscampagne SILK toont een Proximus vol mogelijkheden

Eerste positionerende campagne voor Proximus sinds de lancering van het merk

17 juni 2019 - Met de nieuwe tagline “Think Possible” zet de grootste telecomoperator van ons land Proximus nieuwe bakens uit voor de komende jaren. Think Possible wil zowel de Belgische consumenten als de Belgische bedrijven inspireren met alle mogelijkheden die nieuwe technologieën ons bieden. Als marktleider lanceert Proximus meteen ook een aantal nieuwe concrete producten, die onze mediaconsumptie grondig zullen veranderen.

De nieuwe lijn “Think Possible” wordt met de nodige visuele impact geïntroduceerd met een  45” lanceringsvideo en een volledig geïntegreerde campagne die vanaf maandag overal te zien is. Het is meteen het eerste werk  van het ecosysteem SILK, de nieuwe communicatiepartner van Proximus. SILK bestaat uit FamousGrey als strategische, creatieve partner en ecosysteemleider, Maxus als mediapartner (Groep M), Prophets als digitaal creatief bureau en Altavia Act als verantwoordelijke voor points of sale en packaging.

Proximus staat voor Think Possible 

De lanceringsvideo valt op door zijn videoclip kwaliteiten en de nodige humor. Voor de executie werd samengewerkt met het regisseursduo Helvetica van Lovo Films. Op de tonen van Groove Armada's “We see you baby” zien we een aantal scènes waarin technologieën op een inspirerende manier worden toegepast. Zoals “We see you baby…selling worldwide”, “We see you baby…shaking that ass” of “We see you baby…living with Brad.” In het packshot wordt “We see you baby” elegant hertaald naar “We zien het je al doen.”  

Na de eerste visie blijft het liedje alvast meteen in je hoofd zitten. De video is ook zo gemaakt, dat elke scène apart kan ingezet worden in targeted posts of addressable TV, één van de nieuwe producten van het merk. Dezelfde boodschap zal ook uitgedragen worden in SoMe, OOH en het winkelpunt.

De kick-off campagne heeft als doel het nieuwe Proximus aan te kondigen en de lijn te installeren. In een later stadium zal “Think Possible” worden ingevuld aan de hand van proofpoints die zowel elk individu of de hele maatschappij voortstuwen. SILK en Proximus benadrukken het enorme potentieel van de nieuwe tagline, die de missie en het terrein van Proximus perfect afbakent. De lijn heeft zowel extern als intern een wervende kracht en de eerste invulling werkt aanstekelijk. “Wij kijken uit naar onze eerste uiting, maar we zijn al evenzeer bezig met het plannen en uitwerken van de volgende campagnes”, klinkt het bij SILK.

Dominique Leroy, CEO van Proximus: “De voortdurende en steeds snellere evolutie van digitale technologieën verandert grondig de gewoonten en verwachtingen van de Belgische consument. Deze innovaties openen een wereld van mogelijkheden die Proximus voor iedereen beschikbaar wil maken. Daarom sturen we onze merkpositionering met de 'Think possible'-belofte bij en zijn we blij dat we vandaag innovatieve en gepersonaliseerde toepassingen en diensten kunnen voorstellen die het leven van onze klanten elke dag zullen vergemakkelijken.”

Binnen dit kader lanceerde Proximus vorige donderdag meteen vijf belangrijke innovatieve producten, die ervoor zullen zorgen dat zijn klanten makkelijker hun weg kunnen vinden binnen het grote aanbod van mogelijkheden: Proximus Pickx, een innovatief content platform, de V7, de eerste Europese decoder op Android, Cloud Gaming dankzij Shadow, Enjoy!, een gepersonaliseerd getrouwheidsprogramma en gerichte reclame, op maat van elke klant.

SILK, het eerste ecosysteem van België

De volledige campagne werd van A tot Z uitgedacht, ontwikkeld en ingezet door SILK. Dit ecosysteem werd eind december verkozen door Proximus als zijn nieuwe media en communicatiepartner. Dit ecosysteem bestaat uit Famous Grey als strategische, creatieve partner en ecosysteemleider, Maxus als mediapartner (Groep M), Prophets als digitaal creatief bureau en Altavia Act als verantwoordelijke voor points of sale en packaging. Deze vorm van samenwerken is uniek in het Belgische marketing communicatie landschap en laat toe om strategie, creatie, media en uitvoering van bij de start naadloos op elkaar af te stemmen.

Over Proximus

De Proximus Groep is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf dat actief is op de Belgische en internationale markt voor residentiële klanten, bedrijven en overheidsinstellingen. Proximus wil een wereld van digitale mogelijkheden openen zodat mensen beter leven en slimmer werken. Het bedrijf bevindt zich in het hart van de digitale revolutie, levert communicatie- en entertainmentervaringen voor residentiële consumenten en faciliteert de digitale transformatie van ondernemingen. Via zijn geïntegreerde vaste en mobiele netwerken van topkwaliteit biedt Proximus digitale diensten en gebruiksvriendelijke oplossingen die altijd en overal beschikbaar zijn, en is het een toegangspoort tot multimedia-inhoud. Proximus is voortrekker op het gebied van ICT-innovatie, met geïntegreerde oplossingen die een positieve impact hebben op maatschappij en milieu, gebaseerd op Internet of Things (IoT), Data analytics, cloudificatie en beveiliging. Met zijn 13.385 medewerkers, die zich allemaal inzetten om een superieure klantenervaring te bieden, realiseerde de Groep eind 2018 een onderliggende groepsomzet van 5.804 miljoen EUR.

Proximus (Euronext Brussel: PROX) is ook in Luxemburg actief via zijn filiaal Proximus Luxembourg en in Nederland via Telindus Netherlands. BICS is een toonaangevende enabler van internationale communicatie, een van de belangrijkste wereldwijde spraakcarriers en de grootste aanbieder van mobiele datadiensten wereldwijd.

Surf voor meer informatie naar www.proximus.com en www.proximus.be.

Credit list SILK PRcredits_PXSimagocampagne.docx - 48 KB

 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al meer dan 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey X, Famous Relations, FamousGrey Productions.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, Volvo, Nieuwsblad, VSV, helan, Hyundai, Campari, Aperol, De Tijd/L’Echo en KBC.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in het bruisende Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Victoria Reginaplantsoen 1
1210 Brussel