Dronken Belgische topgamer crasht wagen

Dronken Belgische topgamer crasht wagen

Brussel, 20 december 2013 – “Ik kan gerust nog rijden”. Of “Zoveel heb ik nu ook weer niet gedronken.” Excuses die je wel vaker hoort na een nachtje stappen. Daarom wil Responsible Young Drivers net voor de feesten een filmpje lanceren dat toont wat alcohol doet met je rijgedrag. De naam van de campagne: “You can’t restart life. Don’t drink and drive.” In het filmpje testen ze het rijgedrag van een Belgische topgamer onder invloed van alcohol, en dit in de meest realistische autosimulator van het moment: Gran Turismo 6.

Gran Turismo 6

Op 6 december vond de lancering van Gran Turismo 6 plaats. ’s Werelds meest realistische auto- en racesimulator. Dit is een heel populaire game met meer dan 1,5 miljoen online spelers per dag. Gamers hebben de gewoonte om filmpjes van hun beste prestaties online te delen. Responsible Young Drivers wil zelf ook een filmpje uploaden, met niemand minder dan de beste Belgische Gran Turismo piloot in de hoofdrol: Amo_Racing87.

Met Amo_Racing87 hebben we een Belg die tot de wereldtop van het online gamen behoort. Hij heeft deelgenomen aan verscheidene officiële online kampioenschappen van Gran Turismo. In 2010, 2012 en 2013 was hij de beste Belgische piloot en de enige die mocht meedoen met Gran Turismo Academy, een wereldkampioenschap voor de beste piloten. In 2012 behaalde Amo_Racing87 de derde plaats.

 

Het concept

Doel van het filmpje van Responsible Young Drivers is de invloed van alcohol testen op het rijgedrag van Amo_Racing87. Om dit experiment uit te voeren dronk de gamer onder het toeziend oog van een dokter heel wat alcohol. Het effect van de alcohol werd al snel duidelijk: de wagen was moeilijker onder controle te krijgen en hij diende het spel steeds te herstarten om een goede positie te bemachtigen. Uiteindelijk crasht hij, waarna volgende boodschap verschijnt:

                                             “You can’t restart life, don’t drink and drive”

“Om deze test zo realistisch mogelijk te houden hebben we onze gamer wel degelijk dronken gevoerd”, zegt Tim Driesen, creatief directeur bij creatief bureau Famous, dat instond voor de realisatie van de campagne. “Er werd niet geacteerd. We stonden ervan versteld dat alcohol zelfs het virtueel rijgedrag van een geoefende gamer kan beïnvloeden. Het deed er ons er in elk geval aan herinneren dat alcohol en rijden niet samengaan”.

"Drinken en rijden gaan nog steeds niet samen, en we willen jongeren daarvan bewust maken", zegt Johan Chiers, woordvoerder bij RYD. "Dit doe je vandaag de dag het best door op te vallen via social media, en vandaar dat we dit unieke experiment op poten hebben gezet.”

Het filmpje is te bekijken op YouTube via volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=g6kUKG6RP5k&feature=youtu.be

Voor meer informatie over de activiteiten van Responsible Young Drivers, en in het bijzonder de komende nieuwjaarsactie, ga dan naar www.responsibleyoungdrivers.be

 

                                                          ###Einde persbericht###

CREDITS

Client: Responsible Yound Drivers

Client contact: Johan Chiers

Agency: Famous

Creative Director: Tim Driesen

Associate Creative Director: Iwein Vandevyver

Digital Creative Director: Laurent Dochy

Creative Team: Ruben de Praetere & Yves van Hacht

RTV Producer: René Vermeulen

Production company: Geronimo

Producer: Jasper Moeyaert / Mathias Kerner

Directors: Henri & Fidel

DOP: Piet Deyaert

Project Leader: Miet Lust

PR: Kathy Van Looy, Anne-Cécile Collignon

Social Strategy: Klaas Willaert

 

Over Responsible Young Drivers

De actieve vrijwilligers van Responsible Young Drivers, allen tussen 17 en 29 jaar jong, organiseren heel het jaar door onder meer vormingen in scholen, vrijwillige alcoholcontroles in discotheken en sensibiliseringsacties met een promillekart en een crashtest op grote evenementen. Daarnaast zijn ze vooral bekend door jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Europese Week van de Hoffelijkheid in het Verkeer (maart), de Europese Nacht Zonder Ongevallen (oktober) en de nieuwjaarsactie die er heel binnenkort aankomt.

www.responsibleyoungdrivers.be

 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden