De Tijd en L’Echo nemen voorsprong met FAMOUS

Maandag 14 september 2015 — Na de aankondiging van de samenwerking in augustus, lanceert FAMOUS vandaag zijn eerste campagne voor de kranten De Tijd en L’Echo. Ingrediënten voor de nieuwe campagne: een herpositionering, een nieuwe baseline en een sterke visuele identiteit. De campagne vertaalt zich in radiospots, printadvertenties en verschillende tactische campagnes.

Nieuws en inzicht zijn de levensaders van De Tijd en L’Echo. Via dagelijkse duiding, dossiers en extra bijlagen willen beide kranten hun lezers informeren en inspireren. Niet om anderen te volgen, maar om voorsprong te nemen in deze fascinerende tijden van constante verandering. Want vandaag worden overal in de wereld en in razendsnel tempo nieuwe verhalen geschreven.

Om de impact van de nieuwe economie op onze samenleving te vertellen, liet FAMOUS  zich inspireren door de eeuwige zekerheden die meer dan ooit tot het rijk der fabelen behoren. ‘De krekel en de mier’, ‘Assepoester’ en ‘Pinokkio’ werden stuk voor stuk in een nieuw jasje gestoken. De moderne versies kregen vernieuwde archetypes mee die vertellen hoe belangrijk het is om voorsprong te nemen en te ondernemen in deze nieuwe wereld. Samen met deze nieuwe campagne lanceren De Tijd en L’Echo eveneens een bijhorende nieuwe baseline, die de gedeelde ambitie van de nieuwsmerken en hun lezers omvat:

« De Tijd. Neem voorsprong. »

 « L’Echo. Prenez de l’avance. »

De tekeningen die de campagne ondersteunen zijn van de hand van de talentvolle Britse illustratrice Julia Pott.