De Lijn en Famous lanceren spelletje met stressmannetje

De Lijn en Famous lanceren spelletje met stressmannetje

Mechelen, 8 april 2014 - Om mensen in de huid van het stressmannetje te laten kruipen, lanceren Famous en De Lijn een spelletje met het populaire poppetje. Daarin moet je zijn stressniveau zo laag mogelijk proberen te houden tijdens een parcours door de stad. Het spel wil mensen op een ludieke manier duidelijk maken dat de stad leuker is zonder autostress. Deelnemers aan het spel maken kans op een van de 3 500 poppetjes van het stressmannetje. Het spel is gratis te downloaden op www.delijn.be/hetspel

https://www.youtube.com/watch?v=OLVJsM7uPVA

Euro’s verzamelen, honden en parkeermeters ontwijken

In het spel kruip je in de huid van stressmannetje en leg je een traject af door de stad. Hoe meer euro’s je verzamelt, hoe beter je score. Het is de bedoeling je stressniveau zo laag mogelijk te houden door op de bus te springen. Vervelende honden en parkeermeters doen het stressniveau stijgen, als je in een put valt is het game over. De hindernissen zijn een knipoog naar de televisiespotjes met het stressmannetje. De deelnemers aan het spel maken via een schiftingsvraag 7 weken lang kans op telkens 500 stressmannetjes.

 

240 000 Facebook-fans en 1,2 miljoen Youtube-views

Het stressmannetje is het gezicht van de huidige campagnes van De Lijn. Hij vertolkt de innerlijke stress van een automobilist in de stad. Het poppetje is bijzonder populair: zijn televisiespotjes werden 926 000 keer bekeken op Youtube. Daarbij komen 260 000 views voor bewerkingen van spotjes. Op verschillende Facebookpagina’s heeft hij 240 000 fans.

 

Vorige week werd het stressmannetje op de Topspots verkozen tot beste televisiespot van 2013. In oktober vorig jaar won hij de Gouden Welp van VEPEC, de prijs voor de beste Belgische reclamespot van 2013. Zijn reactie op de reclametest van Kobe Ilsen in consumentenprogramma Volt op één werd meer dan 452 000 keer bekeken.

 

Het spotje over Stressmannetje – Het Spel kan u hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=OLVJsM7uPVA

Contacteer ons
Kathy Van Looy Famous
Kathy Van Looy Famous
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden