Croky en FamousGrey terug naar de oorsprong van de Waalse kus

Het chipsmerk Croky is trots op zijn roots en wil iedereen eraan herinneren dat het een 100% Belgisch merk is, met een sterke verankering in Wallonië (de fabriek is gevestigd in Moeskroen). Daarom bedacht FamousGrey een tv-spot die een ode brengt aan het meest typische Waalse gebaar: de kus. En blijkbaar heeft Croky daar iets mee te maken.

 

Croky chips aan de oorsprong van de kus in Wallonië

Vlamingen kijken vaak raar op wanneer ze Walen elkaar zien begroeten met een kus. Of het nu collega’s of vrienden zijn, familie of de buurvrouw of -man, of gewoon iemand die je voor de eerste keer ontmoet, in Wallonië krijgt iedereen steevast een kus ter begroeting. En dit typische Waalse gebaar kent een eenvoudige verklaring: de liefde van de Walen voor Croky chips. Want het is onmogelijk om iemand een hand te schudden als je vingers vol chipskruimels hangen.

Een tv-spot met een hart voor de Waalse gastvrijheid

Op basis van deze observatie maakte FamousGrey een tv-spot die op een grappige manier de oorsprong van de kus in Wallonië laat zien. De tv-spot begint in 1966, het jaar waarin Croky werd opgericht. We zien een jongeman die zijn stiefvader tegen alle verwachtingen in een kus geeft in plaats van de traditionele handdruk, dit omdat zijn handen vol chipskruimels hangen. Doorheen de jaren zien we dat het ritueel zich over heel Wallonië verspreidt en zich als een nieuw ritueel vestigt. Een gewoonte die elke vergadering en elke ontmoeting vandaag net dat tikkeltje warmer en vriendelijker maakt.

De spot is vanaf maandag 8 april op tv te zien. FamousGrey zorgde voor twee lange formaten van 30 en 45 seconden, en enkele spots van 15 seconden die elk een specifiek decennium belichten.

Op social media zullen er ook social video’s verschijnen. Famous Relations werkte een PR-approach uit die de verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land op het gebied van begroetingen heeft laten onderzoeken.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden