CFO’s Belgische reclamesector brengen ode aan sterke radioreclame

Dat sterke radioreclame wérkt, weten adverteerders en reclamemensen al van bij het ontstaan van het medium. Vreemd genoeg zijn het vandaag ook financieel directeurs van grote reclamebureaus die creatieven nadrukkelijk oproepen om in te zetten op de creatie van uitmuntende radiocampagnes. De CFO’s doen dit in een videoboodschap die deze ochtend per e-mail werd verzonden naar creatief België. De videoboodschap is ook online te bekijken via www.radio-forever.be.  

Aanleiding van de boodschap is de ‘Radio Forever Award’ die begin juli 2015 het reclamebureau zal belonen dat zich afgelopen jaar heeft onderscheiden met creatief radiowerk. Het winnen van de award staat gelijk aan een gratis verblijf voor 10 personen tijdens Cannes Lions 2016, inclusief de vliegtuigtickets. Een financieel directeur zou zijn creatieven voor minder aanmoedigen om goede radiocreaties te maken.

Make Your CFO Happy

In de video geven de CFO’s van Mortierbrigade (Dirk Debeys), Havas (Jeanne Briys), DDB (Virginie Dustin), TBWA (Koert Impens) en Boondoggle (Carin De Ruyter) hun visie op radioreclame.

Elk op hun manier pleiten ze ervoor om meer energie te steken in radio en het niveau ervan op te krikken … om zo kans te maken op de 'Radio Forever Award'. De video sluit af met de oproep: Make Your CFO Happy. Win the Radio Forever Award.

Hoe deelnemen?

Reclamebureaus die hun radiocampagnes inzonden naar de ‘CCB awards’ en ‘Cannes Lions’ nemen automatisch deel aan de ‘Radio Forever Award’.  Het bureau dat het grootste aantal hoedjes en leeuwen in de wacht sleept mag daar bovenop ook nog eens de 'Radio Forever Award' in ontvangst nemen. De winnaar wordt op 2 juli bekend gemaakt tijdens St-Canneke.  

Deze campagne werd bedacht door FAMOUS dat in 2014 de allereerste ‘Radio Forever Award’ in ontvangst mocht nemen. Het creatief bureau werd hiermee beloond voor haar succesvolle radiospots voor onder meer Klara, Hebbes, 3M, 2BE en Gaia.

----------------------

Over de ‘Radio Forever Award’

De 'Radio Forever Award' wordt georganiseerd door 'The Radio Group'. Dit is een samenwerking tussen IP, MEDIALAAN, RMB en Var. 'The Radio Group' heeft als objectief adverterend en creatief België aan te moedigen creatief en productioneel sterke radiocampagnes te blijven maken. Deze hebben niet alleen meer impact op de luisteraar, het tilt radio in zijn geheel naar een hoger niveau.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden