Campari en FamousGrey kleuren instagram rood met Campari filter

Samen met Sanne de Wilde en Athos Burez transformeren zij de onderlegger in fotofilter.

Kunst maakt onlosmakelijke deel uit van de geschiedenis van Campari. Mede daardoor tilt de iconische Italiaanse aperitief het aperitiefmoment al sinds jaar en dag naar een hoger niveau. Met een exclusieve collectie van unieke onderleggers, die FamousGrey samen met twee internationaal gerenommeerde Belgische fotografen ontwikkelde, vertaalt FamousGrey deze heritage naar een hedendaagse moderne context. De doorzichtige onderleggers met design van Sanne de Wilde en Athos Burez kunnen gebruikt worden als filter voor de camera van een smartphone. Zo kan je Camparimomenten op een unieke, stijlvolle en kwaliteitsvolle manier vastleggen, volledig in lijn met het universum van het merk. Een slimme manier van FamousGrey om Campari te verankeren in de hedendaagse kunst en tegelijkertijd zijn artistieke erfgoed te vieren.

Campari is een moderne, charismatische klassieker waarvan het recept sinds de oprichting in 1860 bewaard is gebleven. Het is in Novara, Italië, dat Gaspare Campari het beroemde drankje creëerde dat door zijn unieke kleur en smaak het icoon onder de Italiaanse aperitieven geworden is. De drank is vandaag over de hele wereld bekend als het symbool van Italiaanse stijl, passie en uitmuntendheid. Dankzij zijn unieke en uiterst veelzijdige recept is het drankje de basis voor de meest populaire cocktails in de wereld en zorgt het voor een unieke mix van smaken.

Campari Creates: een ode aan de artistieke creatie in het digitale tijdperk

Dankzij inspirerende samenwerkingen met kunstenaars is het merk altijd heel aanwezig geweest in de kunstwereld. Op basis van die heritage ontwikkelde FamousGrey de campagne “Campari Creates”. Deze laat zien dat Campari in staat is om zichzelf opnieuw uit te vinden en deze historische band te herontdekken door er een vleugje moderniteit aan toe te voegen. Campari Creates is een ware ode aan de artistieke creatie in het digitale tijdperk. Op een moment waar ook smartphones hun plaats aan tafel hebben, hebben FamousGrey en Campari, in samenwerking met de Belgische fotografen Sanne De Wilde en Athos Burez, een exclusieve collectie design onderzetters ontwikkeld. Het resultaat zijn blauw en rood getinte kunstwerkjes die ook gebruikt kunnen worden als filter voor de camera van een smartphone.

De filters bieden de mogelijkheid om inspirerende en bijzondere foto’s te maken met een object dat deel uitmaakt van ons dagelijks leven.

Drie tutorial video’s van FamousProductions illustreren de eindeloze mogelijkheden van de filters. Zo verankert FamousGrey Campari opnieuw in de hedendaagse tijd, terwijl ze ieder van ons aanmoedigen om creatief aan de slag te gaan.

Een kunstzinnige samenwerking met twee internationaal gerenommeerde Belgische fotografen

Voor het ontwerp van de onderzetters wist FamousGrey Sanne De Wilde en Athos Burez te strikken, twee Belgische fotografen met een reputatie die onze landsgrenzen overschrijdt. Beide zijn afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent en passen op een unieke manier licht en kleuren toe in hun creaties. Sanne werd in 2014 door het British Journal of Photography erkend als “één van de beste opkomende talenten ter wereld”. De impact van de genetica op mensen en gemeenschappen staat centraal in haar artistieke werk. Athos’ creaties worden op zijn beurt beïnvloed door de schilderkunst. Zijn foto’s lijken op echte schilderijen waarin het beeld heel precies is geconstrueerd.

De making-of video vertelt waar Sanne en Athos hun inspiratie vonden. Ze speelden met lijnen en krommingen om een collectie te creëren die aanleunt bij hun artistieke en creatieve universum.

“Wat ik opwindend vind aan dit project is dat mensen de mogelijkheid krijgen om hun eigen afbeeldingen te maken", legt Sanne De Wilde uit. "Bij het ontwikkelen van deze onderzetters wilden we dat iedereen gemakkelijk kon kiezen welke effecten en welke kleur hij zelf leuk vindt. Door met twee kleuren te spelen, is het mogelijk om nieuwe tinten te verkrijgen en tot in het oneindige met die tinten te spelen. Elk deeltje van de filter maakt het mogelijk om een ​​ander effect te verkrijgen, om een ander beeld te ontwikkelen.”
“Ik ben altijd gefascineerd geweest door de manier waarop Campari artistieke creatie in de schijnwerpers zet in zijn communicatie. Ik herinner me vooral de elegante en verfijnde Campari-kalenders, gemaakt in samenwerking met fotografen en legendarische acteurs”, legt Athos Burez uit. “De filters die we in deze samenwerking hebben ontwikkeld, verschillen van Instagram-filters, waarbij elke foto er uiteindelijk hetzelfde uitziet. Hier stellen de filters iedereen in staat om met verschillende tinten en vanuit verschillende perspectieven een eigen ​​universum en een unieke atmosfeer te creëren.”

De lancering van de Campari filters vond plaats op dinsdag 7 oktober in Vanhaerents Art Collection, een kunstgalerij in Brussel. Famous Relations zorgde ervoor dat pers en influencers als eerste konden kennismaken met de campagne, de filters en de artiesten. Dit alles met een heerlijke negroni in de hand.

De onderzetters zijn uitsluitend gratis verkrijgbaar via de door FamousGrey ontwikkelde website www.camparicreates.be.

Credits FamousGrey:

 • Client : Campari
 • Contacts : Tihana Rapic, Damien Laloux
 • Agency: FamousGrey
 • Creative Director: Peter Ampe
 • Creative team : Jochem Van Schip, Matthias Wentink, Aldjia Bessalah
 • Designer : Aldjia Bessalah, Matthias Wentink, Anouk Kimplaire, Anne-Sophie Tonnelier
 • Digital creative : Tom Galle
 • Client Service Director: Catherine De Block
 • Account Manager : Caroline Ropsy, Olivia Naudts
 • Strategic Director: Jonathan Detavernier
 • Connection Planner : Floris Adriaenssens
 • Digital Project Manager : Florian Hoffreumon
 • Experience Director : Maarten Breda
 • Web designer : Sacha Lempereur
 • Developer : Arno Van Biesen
 • Production Director: Emily Rammant
 • Producer: ​ Marlies Neudt, Charlotte Bodson
 • Print producer : Marja Donkers, Christ Lannoy
 • PR manager : Kathy Van Looy, Justine Parys, Evy Vanderwaeven
 • Visual Artists : Sanne De Wilde, Athos Burez
 • Production company: Bounce Rocks
 • Director: Burp
 • Postproduction: Moxy & Famousgrey Productions

#Einde persbericht#

Perscontact:
Justine Parys / justine.parys@famousrelations.be / +32 (0)495 829 830

#Campari #CampariCreates
#NoNegroniWithoutCampari

www.campari.com
https://www.youtube.com/EnjoyCampari
https://instagram.com/camparibelgium
https://www.facebook.com/Campari.be 
https://twitter.com/campari

Over Campari

Campari heeft het charisma van een eigentijdse klassieker. Het geheime recept, onveranderd sinds 1860, is afkomstig uit Novara en ligt aan de basis van een van de bekendste cocktails ter wereld. Campari is een alcoholhoudende drank die wordt verkregen door een infusie van bittere kruiden, aromatische planten en vruchten in alcohol en water. Met zijn levendige, rode kleur, intense aroma en inspirerende smaak, is Campari van oudsher een symbool voor intrige en genot en een vast onderdeel van een boeiende drinkervaring. Op basis van die waarden is Campari uitgegroeid tot een wereldbekend merk en een symbool voor Italiaanse passie, stijl en eccellenza

Over Gruppo Campari

Gruppo Campari is een grote naam in de wereldwijde drankensector, met een portfolio van ruim 50 premium- en superpremiummerken, verspreid over globaal, regionaal en lokaal gekende labels. Tot de mondiale merken van de groep behoren toppers als Aperol, Appleton Estate, Campari, SKYY, Wild Turkey en Grand Marnier. De groep is opgericht in 1860 en vandaag de wereldwijde nummer zes in zijn premiumsegment. Achter de groep staat een mondiaal distributieapparaat met activiteiten in ruim 190 landen over de hele wereld en met toonaangevende posities in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Met zijn groeistrategie mikt de groep op een combinatie van organische groei door een sterke merkopbouw en externe groei via doordachte overnames van merken en ondernemingen. Campari telt 18 vestigingen en heeft zijn hoofdzetel in het Italiaanse Milaan. Het beschikt over een eigen distributienetwerk in 20 landen. De groep heeft zo’n 4.000 mensen in dienst. De aandelen van het moederbedrijf, Davide Campari-Milano S.p.A. (Reuters CPRI.MI - Bloomberg CPR IM), zijn sinds 2001 genoteerd op de Italiaanse beurs. Voor meer informatie kan u terecht op www.camparigroup.com/en.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al meer dan 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey X, Famous Relations, FamousGrey Productions.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, Volvo, Nieuwsblad, VSV, helan, Hyundai, Campari, Aperol, De Tijd/L’Echo en KBC.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in het bruisende Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

Neem contact op met

Victoria Reginaplantsoen 1 1210 Brussel

+ 32 2 411 35 45

press@famousgrey.com

www.famous.be