Bite Back en FamousGrey samen tegen zoochosis

Bite Back en FamousGrey samen tegen zoochosis

Wie in en rond de Belgische dierentuinen vertoefde, kreeg een tijdje geleden via sponsored ads Instagram stories te zien van dieren. Op het eerste gezicht leken het boomerangs te zijn van een bepaalde beweging van een dier, maar niets was minder waar, het waren echte beelden van dieren in gevangenschap die lijden aan zoochosis, een mentale ziekte die zich uit in bizar repetitief gedrag. Deze campagne werd opgezet door FamousGrey en Bite Back om mensen bewust te maken van het lijden van dieren in gevangenschap.

Slimme geolocatie

De Instagram stories verschenen als ads in een bepaald geografisch gebied rond verschillende Belgische dierentuinen. Op die manier werden bezoekers ter plaatse geconfronteerd met het leed dat de dieren ondergaan. Na de Instagram storie volgde een call to action die mensen aanzette om actie te ondernemen tegen het leed van dieren in gevangenschap. 

Meer informatie over Zoochosis vindt u hier:  www.biteback.be/zoochosis.

Over Bite Back

Bite Back is een dierenrechtenorganisatie die onder andere tot doel heeft om zowel regionaal, nationaal als internationaal campagne te voeren voor de rechten, de noden, het welzijn en de vitale belangen van dieren. 

EINDE PERSBERICHT

Video links:
https://vimeo.com/313790587
https://vimeo.com/313790567

 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden