“Bezoek aan de stad gepland tijdens de eindejaarsperiode?”

Donderdag 13 december 2012 — Nieuwe campagne De Lijn biedt oplossing voor stress tijdens autorit richting stad
    
Reclamebureau Famous lanceerde deze week een nieuwe TV-spot voor De Lijn. De spot kadert binnen een bredere campagne die reizigers op ludieke wijze wil tonen dat het nemen van bus en tram hen heel wat autostress kan besparen. Zeker tijdens de drukke eindejaarsperiode die voor de deur staat en heel wat mensen naar de stad lokt.

Herkenbare stresstaferelen   
Veel volk op de baan, files, geen parkeerplaats vinden of net voor de parkeermeter je laatste kleingeld door het straatrooster laten vallen. Het zijn maar enkele van de ongemakken die men kan vermijden door de auto te laten staan en de stad in te trekken met tram of bus.
 
In de TV-spot zien we een man die met zijn wagen de stad probeert binnen te rijden. Aan zijn zijde zien we een klein, guitig mannetje die de verpersoonlijking is van de innerlijke stress die de man ervaart tijdens zijn autoreis. Stress in de file, tijdens het zoeken naar parkeerplaats en bij het proberen betalen van de parkeermeter: heel wat kijkers zullen zich zonder twijfel herkennen in het stressmannetje. Nochtans is de oplossing heel eenvoudig. Laat je stress thuis: neem bus of tram als je naar de stad gaat.
 
De TV-spot is de volgende maanden te zien op alle Vlaamse TV-zenders. 22 december volgen de radiospots. Ook bussen en trams van De Lijn worden op passende wijze bekleefd in teken van de campagne.

 

Laat je stress thuis: neem bus of tram als je naar de stad gaat.

Banner bus De Lijn