Back to the Future

Donderdag 1 maart 2012 — Brussel, 1 maart 2012 – Laurent Dochy en Frederik Clarysse zijn terug van weg geweest. Na een korte onderbreking bij respectievelijk Mortierbrigade en Saatchi & Saatchi keren beide heren terug naar FAMOUS, het reclamebureau waar het voor hen allemaal begon. Laurent gaat aan de slag als creative technologist en zal mee de brug vormen tussen het creatief en interactief departement. Frederik vormt als copywriter opnieuw een creatief team met Art Director Nathalie Wlostowski.

Bruggen bouwen

Al vanaf zijn eerste reclamejaar bij FAMOUS (toen nog LG&F – Snow) wist Laurent Dochy als geen ander hoe klassieke creatieve profielen te laten communiceren met interactive developers en vice versa. Met succes. Laurent had een belangrijk aandeel in een aantal succesvolle online campagnes zoals The Profiler voor Proximus en De Stationsroman voor Eurostation. Net zoals toen zal Laurent ook nu de brug vormen tussen creatie en het interactiief departement om zo bits en bites om te vormen tot creatieve, succesvolle campagnes.

Laurent Dochy : ‘Mijn ervaring bij zowel Snow, Euro RSCG 4D als Mortierbrigade heeft me geleerd dat een goede comunicatie tussen klassiek creatieve en interactieve profielen zeer vaak resulteert in knallers van formaat. Het digitale departement van FAMOUS is sinds mijn vertrek in 2007 ontzettend geëvolueerd. Ik kijk er dan ook naar uit mijn werk verder te zetten. Weliswaar niet meer in derde, maar in zesde versnelling.’

 

Complementair team

Frederik Clarysse begon zijn carrière in 2006 bij I Do, de direct-tak van LG&F, en evolueerde verder binnen het geïntegreerde verhaal van Famous. Hij won er onder meer een Cannes Lion voor Belgacom en de Gouden Veer voor beste verkoopbrief. In 2011 verliet hij Famous voor Saatchi & Saatchi.

Frederik Clarysse over zijn terugkomst : ‘Ik had in de laatste maanden voor mijn vertrek al even met Nathalie gewerkt. Ik wist dus dat we een complementair team konden zijn. Na een verrijkende ervaring bij Saatchi & Saatchi voel ik me meer dan ooit klaar om creatief toe te slaan.”

Frederik en Nathalie werkten dus al heel kort even samen. In die periode maakten ze, samen met Bram Ceuppens, de spraakmakende GAIA-campagne ‘Laat Ze Hangen’ waarbij mannen werden opgeroepen op 15 september zonder onderbroek aan het werk te gaan en dit uit solidariteit voor de miljoenen biggen die jaarlijks onverdoofd gecastreerd worden.

 

### Einde persbericht###