Africamuseum en FAMOUS vereeuwigen Facebook-updates tot Afrikaanse kunst

Vrijdag 23 september 2011 — Brussel, 23 september 2011 – Midden 2012 sluit het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika zijn deuren voor renovatie. Voor het zover is opent het zijn deuren voor een laatste tentoonstelling: ‘UNCENSORED. Kleurrijke verhalen achter de schermen’. En omdat de opening van deze opmerkelijke tentoonstelling niet onopgemerkt mocht voorbij gaan bedacht reclamebureau FAMOUS een actie om UNCENSORED extra in de picture te brengen. Negen dagen lang zullen negen Afrikaanse kunstenaars ingestuurde Facebook-berichten omzetten in Afrikaanse kunstwerkjes. Deze zullen de hele renovatieperiode te bezichtigen zijn rond op het werfhek van het museum.

Kleurrijke Facebook-verhalen, maar dan wel VOOR de schermen 

Met 4,8 miljoen gebruikers is Facebook het meest populaire sociale medium in België. Dagelijks posten Belgische Facebook-gebruikers miljoenen berichten op de Facebook-wall van vrienden en kennissen. Zo wensen we elkaar een gelukkige verjaardag, vertellen we over dat avontuur waar we net over hebben gedroomd, delen we activiteiten die onze dag hebben gemaakt of gekraakt, … zo laten we elkaar weten dat we mekaar graag zien. Het zijn stuk voor stuk mooie verhalen die er als Facebook-bericht echter minder kleurrijk uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

Daarom maken FAMOUS en Africamuseum vanaf 23 september échte kleurrijke verhalen van tekstuele Facebook-berichten. Negen dagen lang schilderen negen Afrikaanse kunstenaars de meest originele statusupdates op het werfhek rond het museum. 

 

Afrikaanse Facebook-kunst: praktisch 

Van 23 september tot en met 1 oktober 14 uur kunnen berichten ingestuurd worden via de Facebook-pagina. Dagelijks schilderen de Afrikaanse kunstenaars de meest originele updates op het werfhek rond het museum. Tijdens de hele renovatieperiode zullen ze daar blijven staan. Wanneer een bericht werd omgetoverd tot een Afrikaans kunstwerk ontvangt de afzender een mail met daarin het filmpje van de making off dat men vervolgens kan mailen of posten op de eigen Facebook-wall. Alle kunstwerken zijn uiteraard in levende lijve te bewonderen aan het museum zelf.       

 

Over de tentoonstelling

‘UNCENSORED. Kleurrijke verhalen achter de schermen’ is de laatste tentoonstelling voor het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika tijdelijk de deuren sluit voor renovatie. Ze laat bezoekers kennismaken met de vele kleurrijke verhalen achter meer dan 100 jaar museum.

Nooit eerder onthulde een tentoonstelling zoveel over het museum. Je leert er alle onwaarschijnlijke, bijzondere verhalen en vreemde anekdotes kennen die de geschiedenis van dit unieke museum vormen. Verborgen kanten komen aan het licht, geïllustreerd door nooit eerder vertoonde filmpjes, foto’s en interviews. Ruimtes die niet eerder toegankelijk waren voor het publiek worden geopend en verborgen collecties komen tevoorschijn.

                                        ### Eind van persbericht ###

Foto Uncensored
Foto Uncensored
Foto Uncensored
Foto Uncensored