‘Under Construction’: meer dan 500 beloftevolle Belgische atleten

Donderdag 16 augustus 2012 — BOIC en FAMOUS bouwen mee aan Olympische droom jonge beloftevolle atleten

Brussel, 16 augustus 2012 – De week na de Olympische Spelen worden de Belgische sportprestaties uit Londen 2012 druk geanalyseerd. Want, hoewel België een relatief hoog percentage atleten naar de finales zag doorstoten, was het aantal medailles kleiner dan verhoopt. Werken in de breedte is noodzakelijk maar ook het begeleiden van jong talent naar de absolute top in hun discipline is een essentieel onderdeel van het olympisch project. Binnen dit kader lanceren BOIC en FAMOUS deze week de campagne ‘Under Construction’ die het project ‘Be Gold’ in de spotlights plaatst bij het grote publiek. 

Be Gold’ is een lange termijnproject dat op een professionele manier jonge, beloftevolle atleten detecteert en begeleidt bij de realisering van hun olympische droom. Dat traject bevat vele facetten: professionele omkadering, integrale trainingsbegeleiding, deelname aan internationale tornooien, enz. Doel: een succesvolle deelname aan de Olympische Spelen in 2016 én 2020. Want succesvolle topsport, dat is een investering van lange termijn. ‘Be Gold’ is een initiatief van het BOIC, de Waalse (Adeps), Vlaamse (Topsport Vlaanderen) en Duitse (DG) sportfederatie en de Nationale Loterij. 

De Olympische droom van Arnaud, Johanna, Barbara en 500 andere jonge atleten
De campagne bestaat uit drie posters die elk een jong beloftevol atleet in de spotlight plaatsen. In deze campagne figureren polsstokspringer Arnaud Art, gymnaste Johanna Dejardin en hockeyspeelster Barbara Nelen. Drie jonge talenten die hun kansen op succes vergroten dankzij de professionele begeleiding van het Be Gold programma. Naast Johanna, Arnaud en Barbara bereikt Be Gold een 500-tal andere jonge atleten die op professionele wijze worden begeleid met maar één doel: het succesvol vertegenwoordigen van België op de volgende Olympische Spelen. 

Be Gold wordt ondersteund door 28 sportfederaties en betrekt 19 sportdisciplines.

http://www.be-gold.be

Arnaud Art
Johanna Dejardin
Barbara Nelen NL
Barbara Nelen FR